Minde

 

Lucas
Jolly Tolly’s Billy

Han kom til verdenen den 8. maj 1996 og gik bort den 19. december 2005. I hans korte liv var han skyld i at Esben faldt for racen. Lucas var en utrolig dejlig hund. Han var vores gadedreng, som kunne provokere de andre hunde, når han lige tjekkede at Trold var i nærheden. Han var dameglad, hvilket kunne drive Hanne til vanvid, fordi han så ikke lige hørte så godt under træningen. De sidste år af hans liv blomstrede han gevaldigt op, da vi fik Ziri. Bedre legeonkel kunne hun ikke få. Han gav hende lov til alt, men kom dog og bad om hjælp hos Hanne, når Ziri blev for vild, han nænnede ikke selv at skælde den lille ud. Han deltog kun i en konkurrence i sit liv og da gav han de andre hundeførere sved på panden. Han førte faktisk, men så kom apporten og det har aldrig været noget som han gad. Så den kunne Hanne selv hente og så måtte han nøjes med en 3. plads, men vi synes det var flot af ham, og var stolte over at han var kommet så langt. Ind i mellem var der så meget gang i ham på stranden eller på gåture i bjerge, at han måtte have sokker på poterne, fordi han havde slidt skindet af. Hans absolutte favorit diciplin, som han ville have vundet, hvis der eller havde været konkurrencer i det, var tigerspring i muldvarpeskud.

lucas-5lucas-4lucas-1lucas-3lucas-2

 

 

Trold

Red Dreams Amigo

Han kom til verdenen den 21. maj 1997 under vandpumpen i regnvejr hos Arne og Irma i Odense. Han gik bort den 25 april 2009. Han var min første hund og lærte mig utrolig meget om at omgåes hunde og især ham. Han var så absolut klar og bevidst om sit eget værd og havde virkelig udstråling derefter. Så absolut en stor hund i en lille krop. Han blev flokfører i vores flok og i den store flok i Tollnord. Hvis der var optræk til ballade, kunne Trold med sit blik få dæmpet gemytterne. Han forsvarede altid sin flok og bakkede den op, som den dag han fik en velvoksen schæfer han til at pakke sammen, ved at smække forpoterne på hans skulderblad, stirre ham i øjnene og sige smut. Da blev jeg godt nok imponeret. Ellers har overbærenhed med mennesker været hans stil, vi vidste jo ikke bedre.

Han har gået en del på udstillinger og den 27. maj 2001 blev han Dansk Chanpion, og dermed ret til at blive tituleret Sir Trold Lydighedsmæssigt deltog han kun i klubkonkurrencer. I 2006 blev han klubmester i K-klassen og i 2007 blev han klubmester i klasse C.

Tollerarbejdet har han vist sit talent for. Han bestod Dansk Retriever Klubs brugsprøve den 3. marts 2001 med 37 ud af 40 mulige point. Den 11. september 2005 bestod han Tollerbrugsprøven med følgende kommentar: En rolig stabil hund med godt potentiale. det var meget rammende for ham.

trold-10 trold-9 trold-13 trold-7 trold-5

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ziri

 Happy Hunting Ground Commander Ziri

Hun kom til verdenen den 19. maj 2004 under et webcam, så vi kunne følge med. Den 25. marts 2010 måtte vi tage den tunge og svære beslutning, at aflive vores dejlige hund. Hun havde igennem længere tid haft et tarmproblem, som i perioder gav blod i afførringen og også medførte at hun 3 gange på kort tid åd en stueplante for at brække sig. Hun har sikkert haft ondt, men viste det jo ikke. Den 23. marts, da hun og Zulu var sluppet løs på morgenturen, hørte hun sin yndlingsaversion stå og gø. Så hun løb tilbage og bed den meget alvorligt. Den reaktion og hendes sygdom gjorde så, at vi måtte putte hende væk. Hun var en dejlig hund, altid i godt humør og elskede at arbejde sammen med Hanne. Kunne også godt putte lidt på skødet i 5 min. Da Zulu kom i hjemmet fik hun en legekammerat, efterhånden som han voksede op. De to var uadskillige og Zulu kunne ikke få en bedre kammerat end hende.Vi savner hendes gode humør og Zulu savner sin bedste kammerat.

Ziri’s resultater: Den 14. maj 2005 bestod hun Dansk Retriever Klubs brugsprøve med 37 af 40 mulige point.

Den 5. august 2006 fik hun en 2. præmie ved en 3 timer 400meter schweissprøve. Den 18. november 2006 blev hun nr. 2 i K-klassen ved DcH Aalborgs klubmesterskaber med 103 point af 110 mulige og bedste tæve ved klubmesterskabet, kun overgået af hendes bofælle Trold. Den 14. april 2007 bestod hun Tollerbrugsprøve. Den 27. oktober2007 blev hun nr. 2 ved DcH Aalborgs klubmesterskaber i C-klassen med 115,75 point af 150 mulige og igen bedste tæve. Igen kun overgået af Trold, men havde hun ikke lige lavet en fejl i rondering, havde hun slået den gamle

 

ziri-1 ziri-2 ziri-3 ziri-4 ziri-5 ziri-6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Le Jen Tollers Sergent Neo

Han kom til verdenen den 27. april 2010, men vi fik ham først den 23. december 2010. Vi har så måtte sige farvel til ham den 24.december 2016, da han på trods af smertestillende havde ondt. Han vil blive godt modtaget af de 3 andre. Neo var en meget glad hund, som elskede at arbejde sammen med Hanne til rallylydighed og ligge ved hende og blive nusset. At se ham når Hanne kom hjem, gav gensynsglæde en ekstra dimension. Hele hans lille krop udstrålede begejstring fra han stod op om morgenen til han skulle sove. Neo og Zulu blev aldrig helt enige om, hvem der var chef, Neo forsøgte at blive det, men Zulu gav sig ikke. Det var nok godt nok, for det var Zulu, som han søgte sikkerhed hos, hvis der var problemer i farvandet. En gåtur med Neo gav også kroner i kassen, for han fandt altid en flaske eller dåse, som han stolt bar hjem. Ved stranden satte han gang i Zulu, så de kunne spurte og Neo gerne med en flaske i munden, som han kunne drille Zulu med.

Der er blevet stille nu. Vi savner ham alle 3.

neo-1 neo-2 neo-3 neo-4 neo-5 neo-6 neo-7 neo-8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zulu

Han kom til verdenen den 10. marts 2008, som den sidstfødte i en flok med 5 brødre og 2 søstre. Vi måtte så sige farvel til ham den 14. maj 2019. han gav os så mange dejlige år med megen glæde, men også store bekymringer. Han var desværre en del syg i perioder. Han prøvede at være alenehund i perioder, men ikke så længe af gangen, først kom Neo til og da han gik bort fik vi Silje. De første 2 uger håbede han på at det lille monster flyttede igen, men det gjorde hun ikke, og så overgav han sig og legede med hende, som en gammel hund kan lege og opdrage en hvalp. Det sluttede efter et halvt år, så havde han gjort sit. Så kunne vi overtage.

Træningsmæssigt gik han på hvalpekursus, hvor han af træneren blev betegnet som en meget glad, samarbejdsvillig og utrolig lydig hund. Han fortsatte så på K-hold, hvor vi trænede alm. lydighed, men også andre sjove ting. Zulu vandt klubmesterskabet i K klassen.
Herefter gik vi til agility og synes det var sjovt, så det var det vi holdt fast i.

Vi besluttede at det skulle slutte, da han havde fået fjernet et par knuder og de kom igen, samtidig med at han var så træt. Så nu er han sammen med de andre 4. Han vil altid være savnet.